XDR vs. NDR

Hvad er XDR og NDR, og hvad er deres fordele?

 

NDR (network detection and response) og XDR (endpoint detection and response) er to ens, men alligevel to tydeligt forskellige tilgange til cybersikkerhed. Antallet af cybertrusler stiger hvert år, derfor leder virksomhedsejere og it-chefer efter nye og mere intelligente måder at afværge disse trusler på, for at holde deres virksomhed kørende på fuld drift kapacitet.

Traditionel antivirussoftware er stadig effektiv og spiller en integreret rolle i at beskytte din virksomhed mod malware, ransomware og andre cybertrusler, men det er ikke længere nok til at tjene som den eneste forsvarsmekanisme. NDR og XDR er to af mange cybersikkerheds løsninger, der præsenterer sig selv som to effektive og vigtige løsninger, der bruger maskinlæring og kunstig intelligens til at forsvare sig mod en nyere og mere dødbringende bølge af cybertrusler. Men at forstår hvordan man bruger NDR og XDR i din virksomhed er ikke altid så ligetil.

Hvordan ved du, hvilken løsning din virksomhed har brug for, og hvad er deres fordele?

HVAD ER NDR?

NDR – Network detection and response er en sikkerhedsløsning, som din virksomhed kan bruge til at opdage enhver mistænkelig eller usædvanlig trafik, der passerer gennem virksomhedens netværk. NDR-software vil konstant analysere trafikdata for at konstruere en norm, der hjælper den med at forstå netværkets sædvanlige adfærd. Dette er et afgørende skridt, da man med denne information nemt kan finde uregelmæssigheder, som skal identificeres og finpudses.

Der efter sendes en meddelelse til netværksadministratorerne, som der kan tage de nødvendige skridt og handlinger for at eliminere truslen, hvis det er nødvendigt. Alternativt kan automatiserede løsninger og andre cyber sikkerhedssystemer bruges til at isolere, tilbageholde og eliminere truslen.

LogSearch tilbyder en meget moderne netværksdetektion og -respons – NDR Platform, nemlig ExtraHop. Læs alt hvad du behøver at vide om det her.

FORDELE VED NDR

At inkludere en NDR-løsning i dit cybersikkerheds system er et stort skridt fremad for din virksomhed og med det, kommer der flere vigtige fordele:

  • NDR tilbyder fantastisk beskyttelse mod nye og udviklende malware.
  • Bruger AI til at bekæmpe ondsindede cybertrusler, der udvikler sig hver dag for at finde nye svagheder og smuthuller i dit cyber sikkerhedssystemer
  • Leverer detaljerede analyser for at hjælpe med at finde ud af, hvordan truslen kom ind på netværket i første omgang, og hjælper med at sikre, at det ikke sker igen
  • Hjælper proaktivt med at strømline hændelses respons og trussels jagt processer
    NDR er fantastisk til at opdage malware gennem et netværk. Hvis en XDR-løsning ikke kunne identificere disse trusler, da de ikke er en del af organisationens netværk, kan en NDR-løsning handle hurtigt og effektivt ved brug af kunstig intelligens og avanceret teknologi.

HVAD ER XDR?

XDR – Endpoint detection and response deler nogle ligheder med NDR, men er fundamentalt anderledes af natur. XDR-løsninger fokuserer på at gennemsøge og overvåge alle endepunkter forbundet på dit forretningsnetværk. En XDR-løsning vil overvåge og indsamle disse endepunkter som en NDR og konstruere et “normalt” adfærdsmønster, der så hjælper med at identificere trusler på et øjeblik. Ligesom NDR-løsninger vil XDR-softwaren også informere jeres netværksadministratorer, at en trussel er til stede, for straks at begrænse og eliminere den.

XDR-løsninger bliver vedtaget af flere og flere virksomheder hvert år. Faktisk er der ifølge McAfee en årlig vækstrate på næsten 26% i brugen af ​​XDR-løsninger. Dette er drevet af flere årsager, men primært stigningen i antallet af endepunkter forbundet til erhvervsnetværk. Historisk set ville de eneste enheder, der er tilsluttet et forretningsnetværk, være arbejdscomputere, printere og andre stationære enheder. Men nu har hver medarbejder og enhver der besøger virksomheden oprettet forbindelse til netværket, med både mobile enheder, tablets, bærbare computere, IoT-enheder og mere.

Selvom dette er en kæmpe fordel, når det kommer til at strømline forretningsdrift og processer, er der noget som flere virksomheder skal være påpasselige med, da det åbner op for et stort antal svage punkter i en virksomheds sikkerhed. Kort sagt, med flere endepunkter kommer der flere sårbarheder. Hvert endepunkt, der er forbundet til dit netværk, er en potentiel vej ind for malware og cybertrusler.

Læs mere om vores fortrukne XDR løsning her.

FORDELE VED XDR

Ingen antivirussoftware kan nogensinde være 100% effektiv, da nye strains (stammer) bliver frigivet hver dag. En af de bedste metoder til forebyggelse er ved at tilslutte eller beskytte kilden – dvs. endepunkterne.

XDR-software har derfor flere vigtige fordele:

  • XDR fungerer som den anden forsvarslinje efter antivirussoftware
  • XDR-software bruger AI til konstant at blive mere effektiv til at identificere nye og mere ondsindede stammer af malware
  • Er god til selv at identificere trusler via endpoints, potentielt før de spredes gennem netværket.

SKAL JEG VÆLGE EN XDR- ELLER NDR LØSNING?

Der er virkelig ikke noget rigtigt svar her. Og som udgangspunkt vil vi altid anbefale at i snakker med en ekspert, for at de kan forstå jeres behov bedst muligt.

Virksomheder vil finde værdi i begge løsningerne alene, men dem der virkelig bekymrer sig om at beskytte deres virksomhed mod cybertrusler, bør undersøge holistiske strategier, som ikke kun omfatter én, men både XDR- og NDR-løsninger. Årsagen til dette er, at cybertrusler kommer i en bred vifte af former og størrelser, og én enkel løsning vil ikke være nok til at forhindre, at hver enkelte type cybertrussel ikke kan få adgang til din data og forretningsdrift.

Du bør lede efter en NDR-løsning, der giver synlighed over hele dit netværk. Da mange virksomheder vender sig mod cloud-baserede tjenester, er dette af største vigtighed – og du skal sikre dig, at NDR-løsningen er fuldstændig kompatibel med alle cloud-tjenester, du bruger.

Med hensyn til XDR-løsninger, find en, der fungerer godt sammen med dine andre cybersikkerheds løsninger. Vi anbefaler at man som virksomheder, bliver fremadtænkende og derfor forbereder sig på selv de mest avanceret cybertrusler. Find de løsninger, der arbejder problemfrit i tandem for at dække alle virksomhedens svage punkter.